Over mij

Ik ben dus David Nicolaï, geboren op 7 November 1981 te Alkmaar en sinds 26 Maart 2016 staat mijn leven, en dat van mijn familie volledig op zijn kop. Op deze dag heb ik namelijk een motorongeluk gehad, iets wat ik ternauwernood heb overleefd maar wel iets wat mij voorderest van mijn leven getekend heeft.

Door dit ongeval heb ik namelijk NaH opgelopen, dit is ontstaan door de meerdere bloedingen die ik mijn hersenen heb gehad.

En mocht je het je afvragen, ja ik droeg een goedgekeurde helm, had mijn pak aan en reed niet te hard. Alleen kon ik de onverwachte actie van een medeweggebruiker die afsloeg zonder knipperlicht niet be-remmen en ben ik tegen de zijkant van zijn auto aangegleden waarbij mijn helm de deurpost raakte met alle gevolgen van dien.

En nu, nu knok ik elke dag voor mijn herstel en zoek ik mensen om mij daarbij te helpen. Op de nieuwspagina en de tijdlijn hieronder kan je terugvinden hoe ver ik al ben gekomen maar dan wordt het ook snel duidelijk dat er nog een lange weg te gaan is.

Mocht je vragen hebben of een ander bericht willen sturen neem dan contact op  door bovenaan de pagina op de “neem contact op” knop te drukken en wij komen er zo snel mogelijk op terug. Wil je solliciteren, kijk dan op mijn vacatures of er iets voor je bij staat of doe een open sollicitatie, ook hier reageren wij zo snel mogelijk op.

Dank je wel!

David Nicolaï

Van toen naar nu

* Kleine disclaimer bij deze tijdslijn. Er zijn gedurende deze periode zoveel kleine & grote overwinningen behaald en een groot aantal daarvan zullen nog moeten worden toegevoegd. Dit zal continu gebeuren en ik zou je dan ook willen vragen om regelmatig een kijkje te nemen.

 • 26 maart 2016

  Ongeluk

  Waar de dag begon met een ritje op mijn nieuwe motor eindigde hij in een complete hel.
 • 26 maart 2016

  IC VUmc

  Direct na mijn ongeluk ben ik in een coma beland omdat ik verschillende bloedingen had in mijn hersenen en ben ik met spoed naar de IC afdeling van het VUmc in Amsterdam gebracht. Hier lag ik aan allerlei monitors, kreeg ik een drain in mijn schedel om de druk weg te nemen en lag ik aan de beademing omdat ik zelf te zwak was. Mijn familie werd ondertussen geïnformeerd en thuis door de politie opgehaald. Het zag er op dit moment heel slecht uit en niemand wist hoe deze dag zou eindigen.
 • 10 mei 2016

  Nieuw Berkendael

  Vandaag werd ik met de ambulance verplaatst naar Nieuw Berkendael Een revalidatiecentrum in Den Haag wat zich specialiseert in mensen met NaH. Op dit moment verkeer ik nog steeds in comateuze toestand.
 • 18 mei 2016

  Start VIN therapie

  VIN (Vroege Intensieve Neurorevalidatie), de enige reden waarom ik naar nieuwe Berkendael ben gebracht is dit revalidatieprogramma (naast dat dit het enige revalidatiecentrum was dat mij nog wou opnemen omdat ik "wettelijk" gezien eigenlijk te oud zou zijn voor dit traject) ging dan vandaag eindelijk beginnen. Meer lezen over VIN kan op: https://www.libranet.nl/vin-behandelprogramma/
 • 1 september 2016

  Naar huis

  Omdat de artsen van het revalidatiecentrum vertelden dat zij niks meer voor mij konden doen En ik nog steeds in coma lag hadden mijn vader en broer samen besloten dat ik in plaats van naar een verzorgingstehuis toe te gaan maar lekker naar huis moest komen. En dat ze daarvoor minimaal een jaar lang alles op alles zouden zetten en dan verder zouden kijken naar wat ik eventueel zou willen mocht ik ontwaken en anders dan maar verder beslissen. Nu lag de focus op ontwaken & herstel!
 • 12 februari 2017

  Yes & No

  Omdat David bekend is met een iPad en we willen kijken of hij deze kan gebruiken om te communiceren hebben wij een app geinstaleerd op zijn IPad waar twee grote knoppen op staan. Groen (yes) en Rood (No). Vandaag drukte David voor het eerst zelf op de knop, daarmee bewees hij dat hij de interactie tussen hem en de iPad nog begreep. Een mooi en trots moment.
 • 23 augustus 2017

  Elektrische rolstoel

  Vandaag heb ik mijn elektrische rolstoel in ontvangst mogen nemen. Niet langer heb ik mijn passieve duwrolstoel nodig maar vanaf nu kan ik gaan proberen zelf rond te rijden (in huis).
 • 6 september 2017

  Stop van de sondevoeding

  Sinds mijn ongeluk zat ik aan de sondevoeding omdat gewoon eten niet meer lukte. Het kauwen en slikken kon ik niet meer. Na maanden oefenen met allerlei kleine prakjes en veel appelmoes is het vandaag zover dat we de overstap van sondevoeding en later sondevoeding ondersteuning volledig achter ons kunnen laten. De PEG sonde wordt verwijderd en ik ga gewoon mee eten met de rest. Ik kan nog niet zelfstandig eten met bestek maar het kauwen en slikken lukt wel. Weer een stap vooruit in mijn herstelproces.
 • 27 augustus 2018

  Hallo douchestoel

  Waar ik voorheen altijd gedouched werd op een douchebrancard is het vandaag tijd om daar afscheid van te nemen. De afgelopen maanden hebben we geoefend met een Carendo douchestoel van Arjo. Hiervoor moest ik onder andere beter worden in mijn balans, uithoudingsvermogen enz. Gelukkig is dat prima gelukt en kan ik nu zittend douchen.
 • 10 september 2018

  Staan!

  Een nieuw groot moment, vandaag is de Arjo Sara op proef gebracht. Dit is een actieve lift waarbij je staand transfers maakt, hierbij zal ik dus mijn beenspieren volop moeten gebruiken. Iets wat ik de afgelopen tijd erg veel met fysio heb zitten trainen. Spannend!
 • 11 februari 2019

  Eerste x zwemtherapie

  Samen met een verpleegster en een zwemtherapeute vandaag voor het eerst weer in een zwembad gelegen. Alles is zoveel makkelijker om te bewegen, de focus was vandaag om eerst maar weer is te wennen aan het water. En wat was dat spannend maar ook heel leuk. Ik kijk nu al uit naar de volgende keer, want we gaan elke week op maandag.
 • 6 maart 2019

  Zelf bestellen

  Vandaag was weer bijzonder en laat maar zien hoe David beetje bij beetje bewuster wordt en daar naar gaat handelen. Op een gegeven moment gaat de voordeur bel met een enorme doos gericht aan David. Niemand wist waar de doos vandaan kwam en ook de inhoud was niet bekend. Bij het openmaken van de doos zat deze gevuld met kleding en schoenen. Na wat extra onderzoek bleek dat David zichzelf had ingeschreven bij een personal shopper, al zijn maten had doorgegeven, het adres en telefoon nummer van ons huis en achteraf betalen had geselecteerd. Dit is iets wat wij nooit...
 • 29 april 2019

  Spitsvoet operatie

  David heeft vandaag zijn operatie gehad om de spitsvoet te corrigeren die zich ontwikkeld heeft na het ongeluk. Alles is goed gegaan en zoals het er nu uitziet kan David straks gewoon staan met zijn voeten in een 90gr. hoek. Dit geeft zoveel extra mogelijkheden en zal bij David zoveel fijner zijn om zijn revalidatie voort te zetten. Wat enorm fijn is, is dat David een vierpersoonskamer voor hemzelf heeft waardoor wij afwisselend de hele dag en nacht bij hem kunnen zijn en ook ons eigen zorgteam de zorg op zich neemt en dat dus ook gebeurd met vertrouwde mensen...
 • 25 mei 2019

  Staan op gips

  David is zo ver dat hij op zijn gips mag staan en ervaren hoe het is om weer met zijn voeten in een 90gr. hoek te staan. Wat een verademing en hoe prettig moet het voor hem zijn.
 • 27 maart 2020

  Covid-19

  Helaas door Covid-19 alle Therapieën moeten stilzetten, hopelijk duurt dit niet te lang allemaal.